štvrtok 24. augusta 2017

Medzinárodné dni OM Chantingu v Shree Peetha Nilaya



Pred pár dňami sa z ášramu Shree Peetha Nilaya vrátila slovenská výprava OM Chantingových organizátorov, ktorí sa zúčastnili osláv 10. výročia opätovného odovzdania tejto techniky svetu prostredníctvom realizovaného majstra Paramahamsu Vishwanandu. Mal som tú česť byť jedným z nich. 
Boli to krásne chvíle s bohatým programom naplnené stretnutiami a zdieľaniami s organizátormi z celého sveta.



Ešte stále mi svietia oči pri spomienke na nezabudnuteľné momenty, ktoré sme tam prežili. Všetko začalo BM Akadémiou, kde nám bol veľmi pútavo, až rozprávkovo predstavený a vysvetlený život a poslanie Krišnu, 8. avatára tu na Zemi. 
Po uvítacej ceremónii absolvovali účastníci exkurziu po ášrame vrátane novobudovaného chrámu, kde práve prebiehalo maľovanie interiéru výjavmi zo Šrímad Bhágavatam, jednej z posvätných kníh.
Nasledoval daršan, ktorého sa zúčastnila polovica z 500 účastníkov ID OMCO, pre druhú polovicu bol pripravený daršan na druhý deň. Silný zážitok z neho bol umocnený satsangom s gurudžím, ktorý začal po polnoci a trval 2 hodiny.


Všetci unavení, no naplnení po okraj, sme sa rozišli, aby sme sa o pár hodín opäť ponorili do toku energie prúdiacej všade naokolo. Nasledovalo predstavovanie jednotlivých techník sádhany, vrátane OM Chantingu. Za Slovensko vystúpila aj OMC organizátorka z Trnavy, ktorá bola vyzvaná, aby hovorila o rozvoji detského OMC u nás. Jej vystúpenie sa stretlo s úspechom a Matka Serafima ju poprosila, aby vystúpila s príhovorom aj na večernom daršane(!).
Poobede sme sa zúčastnili česko-slovenského „group worku“, kde sme sa spoločne snažili rozobrať dané témy a navrhnúť možné riešenia spolupráce. Bolo to niečo fantastické! Ľuďom zrazu žiarili oči, sršali nápadmi a entuziazmom... 
Po svojom vystúpení na večernom daršane mala naša organizátorka hneď niekoľko záujemcov o slovenské „know-how“. Bolo skvelé vidieť, ako sa rozbiehajú projekty a spolupráca na medzinárodnej úrovni v priam rodinnej atmosfére.


Posledný deň začal prezentáciou obrovského množstva skvelých nápadov, ktoré vzišli z „group worku“. Po tejto žatve inšpirácie sme si posadali k spoločnému Maha OM Chantingu, pri ktorom sa rozoznelo 500 zladených vyspievaných hlasov. Bol to veľmi silný zážitok, ktorý bol zároveň plný lásky a radosti z dávania a spoločnej služby.


Radosť naplno prepukla vzápätí pri spontánnom kirtane. Všetci spievali, tancovali a smiali sa. Nikomu sa nechcelo odísť. Tí šťastnejší zostali v ášrame na oslavu „Kršna Džanmáštamí“ – sviatok Krišnovho zjavenia sa tu na Zemi, ktoré začínalo večer a končilo nadránom. My sme sa rozhodli zostať aj na „Dormition of Thetokos“ – sviatok nanebovzatia Márie, Matky Božej.
Po okraj naplnení krásnymi duchovnými zážitkami sme sa vracali späť celú noc. Energia, ktorú sme si niesli vo svojich srdciach, nás držala bdelých a čulých.
Dúfame, že prišla aj k vám cez tieto riadky a dodala vám radosť, entuziazmus a silu zvládať každodenné situácie vo vašom živote.


Tešíme sa na naše spoločné stretnutia v OM Chantingových kruhoch na stálych miestach alebo na akciách, kde budeme OM Chanting propagovať.

Upendra, koordinátor OMC pre Slovensko.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára