pondelok 19. marca 2018

Veggie darček



Džai Gurudév všetkým!

Náš milovaný guru Paramahamsa Šrí Svámí Vishwananda sa tento rok dožíva 40 rokov. Celý svoj život a poslanie zasvätil službe druhým a nikdy nežiadal nič pre seba. Od Gurupúrnimy 2016 však na svojich satsangoch opakovane prosí o jedno:

„Jedna vec, ktorú by som od vás chcel, je šíriť vegetariánstvo, šíriť to, že ľudia by nemali zabíjať zvieratá. Sľúbite mi to?“

PARAMAHAMSA VISHWANANDA


PREKVAPENIE PRE GURUDŽÍHO

Gurudží si naozaj váži a oceňuje jednotnú snahu, a tak z vďaky za všetko, čo robí pre pozdvihnutie ľudstva, sa rodina Bhakti Margy spojila a venuje mu počas Jeho jubilejnej narodeninovej oslavy dva kolektívne dary. Jedným je šperk (viac informácií nájdete v Svámího e-maili) a druhý je spirituálny, nemateriálny dar.
Keďže nás Gurudží o to poprosil, vyzývame celú rodinu Bhakti Margy o formálnejšiu spoluprácu v aktívnom šírení vegetariánstva na lokálnej, národnej a globálnej úrovni.


108 SPÔSOBOV ŠÍRENIA VEGGIE ŽIVOTNÉHO ŠTÝLU 

Začali sme už premýšľať o spôsoboch, ako zmeniť túto víziu na realitu. Na začiatku sme zostavili zoznam rozličných postupov, vďaka ktorým by ľudia mohli uskutočniť osobné rozhodnutie žiť vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplne ku kravám. Keď sme neskôr rozmýšľali o tom, ako získať širšie pole pôsobnosti a dosiahnuť lepšiu spoluprácu, náš zoznam sa rozrástol o projekty a kampane, ktoré majú inšpirovať a vzdelávať širšie publikum.
Najradšej by sme zozbierali 108 rôznych nápadov a akčných plánov, a na to potrebujeme vašu pomoc. Inšpirujte sa tabuľkou nižšie, vezmite si nápady z nej alebo prispejte svojimi vlastnými. Tabuľka je rozdelená na nasledujúce tri kategórie:
Veggie záväzky
Sem patria veci, ktoré robíte vy sami. Sú to vaše každodenné osobné rozhodnutia, vďaka ktorým žijete vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplne ku kravám.
Veggie projekty
Projekty sú aktivity, ktorých sa môžu zúčastniť celé skupiny. Ide tu o zdieľanie nápadov s tými, čo tiež chcú žiť vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplne ku kravám.
Veggie kampane
Kampane sú väčšie projekty určené na vzdelávanie, registráciu a získavanie podpory od širšej verejnosti.


POVEDZTE ÁNO ICH REALIZÁCII 

Gurudžího hlboké myšlienky o duchovných a zdravotných prínosoch životného štýlu, ktorý je vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplný ku kravám, ponúkajú jedinečnú možnosť podeliť sa o jeho presvedčenie so svetom. Ak chcete vidieť zmenu vo svete, musíte byť zmenou vy sami, vo svojom každodennom živote a musíte šíriť zmenu svojimi činmi.
Na efektívnu manifestáciu myšlienok do reality je dôležitá osobná angažovanosť. Projekty a kampane potrebujú angažovaných lídrov, ktorí vytvoria a realizujú stratégie a akčné kroky, aby ostatní mohli zmysluplne priložiť ruku k dielu. Takto môžete vykročiť a prispieť:
Stretávajte sa v skupinách
Spojte sa vo svojich komunitách a premýšľajte o ďalších nápadoch, ako naplniť Gurudžího želanie.
Zúčastnite sa veggie projektu
Prevezmite veggie projekt – buď ako líder alebo ako člen skupiny.
Veggie kampane
Navrhnite veggie kampaň a pozvite ostatných, aby prispeli svojím časom, talentom a zdrojmi na jej fungovanie.


ĎALŠIE KROKY

Všetky nápady a akčné plány potrebujeme zozbierať do 8. mája, aby sme mali dosť času na vytvorenie peknej prezentácie, ktorú ukážeme Gurudžímu počas jubilejných narodeninových osláv.
Aj keď budeme nápady, projekty a kampane zbierať aj po tomto dátume, už nemôžeme prisľúbiť, že budú zahrnuté do formálneho daru.
Predložte svoje nápady a akčné plány
Keď ste pripravení, pošlite nám svoje nápady a akčné plány cez náš online Veggie vstupný formulár alebo mailom na veggie@bhaktimarga.org.
Začnite sa prejavovať
Tento dar má časom rásť. Neváhajte začať čímkoľvek, čo môžete hneď zrealizovať. Žiaden časový limit nejestvuje – vieme, že na uskutočnenie projektov a kampaní treba čas. Teraz chceme hlavne ukázať Gurudžímu, že sme odhodlaní splniť Jeho želanie šíriť myšlienky vegetariánstva a ochrany zvierat.


PSSSSSST! 

Nezabudnite, prosím, že náš veggie darček a šperk sú prekvapenie, tak to neprezraďte Gurudžímu! Ďakujeme vám za vašu podporu!

S Láskou,
Veggie darčekový tím


SPÔSOBY ŠÍRENIA VEGGIE ŽIVOTNÉHO ŠTÝLU 

Najradšej by sme priniesli 108 rozličných nápadov a akčných plánov a na to potrebujeme vašu pomoc. Nasledujúce návrhy vám majú ukázať, ako začať. Vezmite si tieto nápady alebo príďte so svojimi vlastnými. Inšpirovať sa môžete tabuľkou nižšie. Buďte kreatívni a nenechajte sa obmedzovať len uvedenými troma kategóriami.


Veggie záväzky
Veggie projekty
Veggie kampane
Dajte si záväzok stravovať sa výlučne vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplne ku kravám
Vytvorte a zdieľajte zoznam výrobkov, ktoré sú vegánske alebo šetrné k zvieratám: potraviny, kozmetika, lieky, oblečenie, atď.
Zdieľajte vlastné skúsenosti a vyzvite ostatných, aby sa stravovali vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplne ku kravám
Svojej rodine a priateľom pripravujte len také jedlá, ktoré sú vegánske/vegetariánske/ohľaduplné ku kravám
Umenie Bhakti Margy sa zaväzuje nakupovať len vegánske umelecké výrobky
Propagujte bezmäsité pondelky v školách, domovoch dôchodcov, reštauráciách
Vyhýbajte sa živočíšnym produktom v kozmetike, liekoch a oblečení (koža, vlna, hodváb)
Uskutočnite ÓM Chanting v blízkosti bitúnkov, zvieracích fariem, zoologických záhrad
Napíšte blog o vašom vlastnom životnom štýle, ktorý je vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplný ku kravám. Podeľte sa o skúsenosti, recepty, výrobky, videá, filmy
Vyhýbajte sa všetkým výrobkom, ktoré boli testované na zvieratách
Vytvorte a zdieľajte zoznam lokálnych reštaurácií, ktoré sú vegánske/vegetariánske/ohľaduplné ku kravám
Realizujte vzdelávacie programy na podporu vegánstva/vegetariánstva/ohľaduplnosti ku kravám z duchovných príčin
Kúpte svojim domácim miláčikom veggie krmivo
Vytvorte a zdieľajte recepty, ktoré sú vegánske/vegetariánske/ohľaduplné ku kravám, skúste aj napísať kuchársku knihu
Spojte sa s ostatnými aktívnymi skupinami a ľuďmi, ktorí vás môžu podporiť
Vzdelávajte sa čítaním článkov a sledovaním videí
Vyrobte a distribuujte ghí, pri ktorého vzniku sa bral ohľad na kravy
Hovorte o duchovných prínosoch vegetariánstva na všetkých Bhakti Marga udalostiach: ÓM Chanting, kurzy, spievanie bhadžanov atď.
Chráňte/podporujte zvieracie parky, ktoré sú ohľaduplné k zvieratám
Zaraďte bhadžan kaviarne do vegánskych možností v cestovných sprievodcoch, na webových stránkach, v Googli
Založte, spravujte a propagujte blog, v ktorom podporujete duchovné príčiny pre život, ktorý je vegánsky/vegetariánsky/ohľaduplný ku kravám

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára