štvrtok 26. apríla 2018

FitBioExpo




V nedeľu 15. apríla 2018 sa konalo úplne nové a veľmi inšpiratívne podujatie v Starej tržnici v Bratislave – Prvý komplexný veľtrh zameraný na zdravý životný štýl - FitBioExpo. Bhakti Marga Slovensko mala možnosť prezentovať sa ako súčasť Bhakti Marga International, pod vedením nášho satgurua Paramahamsu Vishwanandu. 

V rámci FitBioExpo sa prezentovalo mnoho ďalších nadšencov zdravého životného štýlu v rôznych podobách, kde účastníci mali možnosť nájsť všetko o správnom pohybe a zdravom stravovaní pod jednou strechou. K dispozícii im boli nielen odborníci na zdravú stravu, ako napr. raw strava či zeleninovo-ovocné šťavy, ale celý rad vynikajúcich cvičiteľov jogy, rôznych druhov tanca, pilatesu, a.i., lektorov a odborníkov na meditáciu, tradičnú čínsku medicínu, ajurvédu, regresnú terapiu a mnoho iného. Ľudia mali možnosť dostať na jednom mieste množstvo informácií z rôznych oblastí.

Bola to priam explózia rôznych pohľadov a možností ako zlepšiť svoj život a stať sa viac vedomým a aktívnym, urobiť niečo pre svoje fyzické, ale aj psychické zdravie! Celú túto krásnu akciu moderoval obľúbený moderátor Sajfa, ktorý aj nás krásne na tomto festivale zdravia propagoval. Ako Bhakti Marga Slovensko sme mali možnosť prezentovať nielen našu vieru a duchovnú cestu, ale predovšetkým naše techniky a najbližšie nastávajúce akcie ako napr. Večer so Svámim Vishwakurunandhanandom, či Celovíkendový pobyt so Svámim Vishwakurunandhananandom v prekrásnej slovenskej prírode. Liečivé a harmonizačné účinky skupinovej techniky OM Chantingu, prostredníctvom rezonancie zvuku ÓM, mali účastníci možnosť zažiť ako vlastnú skúsenosť. Mnohí sa zúčastnili nielen OM Chantingu, ale aj prednášky o Simply Meditation. 


Naši sévisti, ktorým je potešením slúžiť gurudžímu, pripravili náš prezentačný stánok, propagačný materiál, ale predovšetkým s láskou v srdci rozprávali všetkým, ktorí mali otvorené nielen uši, ale aj srdcia, o benefitoch OM Chantingu a meditácie, o tom, čo pre nás znamená oddanosť Bohu, ako nám to mení vnútorný svet, a tým aj naše životy a ako je séva (nezištná služba) prospešná nielen pre nás, ale aj pre Matku Zem a ľudstvo. Rozprávali sme o láske a o ceste vedomia, ktorá kráča za dualitu mysle a oddelenosti, o pravde a láske, o technike Atma Kriya Yogy. Podelili sme sa o osobné skúsenosti nielen z našej duchovnej cesty, ale aj o úžasných a blahodarných účinkoch rôznych jednoduchých techník sádhany, ktoré majú však nadčasový a veľmi silný účinok.. 

Podujatie trvalo od rána do večera a za tú dobu ho navštívilo veľké množstvo návštevníkov a mnohí ľudia sa len po prvýkrát dozvedeli niečo o našich technikách a o nás. Niektorých to zaujalo, iným to ostalo v povedomí a poniektorí... nuž čas ukáže J, ale semienko je zasadené a o jeho ďalší rozvoj sa už postará sám život a náš gurudží. ♥ Väčšina ľudí v živote hľadá šťastie a nenachádza ho v premenlivom svete, a tak sú večnými hľadačmi skutočného šťastia, to je ten druh šťastia, ktoré nie je závislé na ostatných a na vonkajšom svete. Vnímanie možností vrodeného zdroja radosti môže človek objaviť v sebe samom v tom prípade, ak pôjde do svojho vnútra, a preto mnohí neustále hľadajú kľúč k odomknutiu tohto potenciálu. Myseľ si môže myslieť, že pozná cestu, ale iba srdce nás môže doviesť k cieľu. 

Je úžasné, že sme dostali takúto jedinečnú možnosť a mohli byť súčasťou tak inšpiratívneho podujatia. Tešíme sa a vítame aj ďalšie podobné akcie. Ďakujeme, že môžeme s láskou pomáhať šíriť gurudžího poslanie na Zemi a prispievať aj svojím vkladom k vyžarovaniu lásky vo svete a v našich životoch. 

Džai gurudév


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára